Vetelin logo.

4H-YRITYSSETELI

Vetelin kunta tukee nuorten kesätyötuen vaihtoehtona uutta 4H-yritystoimintaa perustavaa nuorta. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi 4H-yritystoimintaan alla olevalla lomakkeella. Nuori ei voi saada molempia, sekä kesätyötukea että 4H-yritysseteliä.
Vetelin kunta tukee veteliläistä 13 – 28 vuotiasta 4H-yrittäjää enintään 200 euron yrityssetelillä. Yritysseteli maksetaan kahdessa osassa, 100€ 4H-yrityksen perustamisilmoituksen tekemisen jälkeen ja toinen 100€ nuoren tehtyä 4H-yrityksen loppuraportin, jossa tuloa on vähintään 200€. Nuori yrittäjä voi hyödyntää yrityssetelin oman yrityksensä investointeihin, yritystoimintaan liittyvään koulutukseen, palvelumaksun alentamiseen tai markkinointiin. Suunnitelma setelin käytöstä tehdään valmennuksen aikana. Yritysinvestoinnit nuori voi pitää itsellään yritystoiminnan jälkeen. 4H-yritystoiminnalla voi testata oman yritysidean toimivuutta ja perustaa sen jälkeen, vaikka oikean yrityksen.
Yrityssetelin saaminen edellyttää 4H-yrityskoulutuksen suorittamista, jonka aikana nuori suunnittelee oman yritystoiminnan, sekä 4H-jäsenyyttä (35 EUR/ jäsen/ vuosi) niin kauan kuin toimii 4H-yrittäjänä, koska kyse on 4H -järjestön tuotteesta.
4H-yritystoiminta on harrastusmaista eikä edellytä y-tunnuksen hankkimista. Y-tunnus tarvitaan kuitenkin, jos palveluja/tuotteita myydään yrityksille, yhdistyksille tai kotitalousvähennyskelpoisena kotitalouksille. Nuori voi hakea y-tunnuksen ilmaiseksi verottajalta. Laskutuksen nuori voi hoitaa esim. Eezyn kautta.
4H-yrityksen perustaminen ei edellytä suurta “paperisotaa”. Tuotoista ja kuluista pidetään yksinkertaista kirjanpitoa. 4H-yritys voi hakea edullisen yritysvakuutuksen tarvittaessa järjestön kautta. Koulutuksessa nuori saa perustiedot yrityksensä hoitamisesta. Lisäksi nuorelle yrittäjälle mietitään oma yritysohjaaja, joka tukee häntä yritystoiminnassaan.

Kunnanhallitus lisäsi 4H-yritystukeen mahdollisuuden hakea sitä toisenkin kerran, mikäli voi osoittaa olennaisia kehittämistoimia 4H-yrityksessään. Mikäli olet toiminut 4H-yrittäjänä vähintään vuoden, 4H-yritystoimintasi jatkuu ja teet olennaisia uusia kehittämistoimia yrityksessäsi, voit hakea 200 euron tukea 4H-yritystoimintaasi.

Lisätietoja antaa:
Vetelin kunnan talousjohtaja Jyri Myllymäki 0505790105

KIINNOSTUITKO? HAKEMUS OSOITTEESSA