Ajantasaista tietoa, ohjeistuksia sekä suosituksia alueen koronatilanteeseen liittyen löydät Soiten koronasivustolta 

Vetelin logo.

Tapahtumat

Tapahtumien toteutuminen koronaviruksen aikana

Tässä ilmoitettujen tapahtumien kohdalla suosittelemme seuraamaan järjestäjien facebook-sivuja. Näin saat ajankohtaista tietoa siitä voidaanko tapahtumaa järjestää suunniteltuna ajankohtana.


Uusin kuntatiedote

Veteli-Kaustinen pyöräilymaaottelu

Veteli-Kaustinen pyöräilymaaottelu alkaa ma 3.5. klo 9.00. Veteliläiset käyvät merkitsemässä pyöräilysuorituksensa Kaustisen urheilutalon pihalla, lipputangon luona olevaan vihkoon. Kilpailu kestää 30.8. klo 15.00 saakka. Pyöräilysuorituksia voi tehdä useita myös samalle päivälle. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Kaikki joukolla suuntaamaan pyörännokat kohti Kaustisen urheilutaloa!

Muista myös Vetelin oma perinteinen pyöräilykampanja 1.4.–31.8.!

Kävelykipinä 2021 -tempaus

Unelmien liikuntapäivänä toukokuussa tulee kuluneeksi 80 vuotta Maaottelumarssista, joka on Suomen suurin kuntotapahtuma kautta aikojen. Talvisodan jälkeen toukokuussa 1941 kansa lähti kävelemään ja keräsi Suomessa 1.507.111 ja Ruotsissa 943.952 osallistujaa. Tämä maaottelu voitettiin ankeista ajoista huolimatta. Nyt rankan koronavuoden jälkeen Tahko Pihkala -seura ja Suomen Latu haastavat kaikki suomalaiset jälleen kävelemään.

Kesäjooga

Yinjooga Vetelissä perjantaisin 2.7.–27.8. klo 18.30–20.00 kunnantoimiston nurmikolla ja sateen sattuessa liikuntakeskuksen salissa. Ennakkoilmoittautuminen 24.6. mennessä https://forms.gle/zffzxqeVaRh9iHhZ6 linkin kautta. Hinta 5 €/ kerta. Maksu laskutetaan käyntien mukaan jälkikäteen.

Kesän Uimakoulut

Vuoden tauon jälkeen järjestämme jälleen uimahallissa kesäloman alussa kaksi uimakoulua. Ensimmäinen uimakoulu on 7.–11.6. ja toinen 14.–18.6. Uimakouluun voivat ilmoittautua vuonna 2015 ja sitä ennen syntyneet lapset. Uimakouluun ilmoittaudutaan internetissä olevalla lomakkeella osoitteessa https://forms.gle/qMKRpWvUQMyDMjKw9. Ilmoittautuminen päättyy 14.5. Uimakoulumaksu on 32 €/lapsi. Jos perheestä osallistuu useampi lapsi, on maksu seuraavilta 27 €/lapsi. Maksu sisältää uimahallimaksun, opetuksen ja vakuutuksen veteliläisille lapsille. Maksu peritään uimahallilla ensimmäisen uintikerran yhteydessä. Teillä on mahdollisuus valita kumman ajankohdan haluatte, mutta kuljetus järjestetään tarpeen mukaan vain toisella uimakouluviikolla eli 14.–18.6. Patanasta, Pulkkisesta, Räyringistä ja Sillanpäästä. Kuljetusmaksu on 8 €/lapsi. Kuljetus järjestetään, jos kyseiseen uimakouluun on tulossa vähintään 10 lasta kuljetuksessa. Uimataidottomat lapset osallistuvat alkeisopetukseen pikkualtaassa ja uinnin perustaidot hallitsevat lapset ovat jatko-opetuksessa ison altaan puolella (alkeismerkki tai vastaavat taidot). Alkeisopetuksessa opetellaan uinnin alkeita: esimerkiksi veteen kastautumista, kellumista, liukumista sekä pyritään suorittamaan Suomen Hengenpelastusliiton määrittelemä alkeismerkki. Jatkoryhmässä harjoitellaan muiden uintimerkkien vaatimia taitoja (esimerkiksi harrastus- ja uimakandidaatti -merkki). Uimakouluista ilmoitetaan viimeistään uimakoulua edeltävällä viikolla sähköpostilla. Lisätietoja uimakoulusta saa soittamalla p. 050 5790 176.

Päiväleiri 6–9-vuotiaille keskuskoululla

Päiväleiri veteliläisille 6–9-vuotiail-le lapsille 14.–18.6. keskuskoululla klo 9.00–14.00. Olemme pääasiassa ulkotiloissa, mutta sateen sattuessa myös Pajalassa. Osallistumismaksu veteliläisille lapsille 5 €/pv ja 25 €/vko. Osallistumis-maksu sisältää lounaan, jonka syömme Muksulan ruokasalissa. Päivän aikana on myös lapsenko-koinen hiljentymishetki. Lapsilla, joilla on oma avustaja koulussa, on oltava avustaja mukana myös päiväleirillä. Avustajalle tarjotaan ilmainen lounas. Ilmoittautumiset 31.5. mennessä www.veteli.4h.fi sivun linkin kautta. Lisätietoja: Satu Koski p. 0505790173 ja Maria Mortensen p. 0407545498. Päiväleirin järjestävät Vetelin kunta, seurakunta, VetU ja 4H-yhdistys.

Kesäleiri

Kesäleiri veteliläisille 10–14-vuotiaille varhaisnuorille 21.–23.6. Aittaniemessä. Leirimaksu 20e, sisaralennus 5e. Mukaan otetaan 20 ensimmäistä, sen jälkeen varasijalle. Ohjelmassa kivaa yhdessäoloa, leikkejä, kisailuja, saunomista ja uimista sekä raamattuopetuksia. Ilmoittautumiset 31.5. mennessä Vetelin kirkkoherranvirastoon p. 050 4455 200. Nyt vikkelästi ilmoittautumaan!

Päiväleiri 6–9-vuotiaille Tunkkarin koululla

Päiväleiri veteliläisille 6–12-vuotiaille lapsille 5.-9–7. Tunkkarin koululla klo 9.00–14.00. Olemme pääasiassa ulkotiloissa, mutta sateen sattuessa myös sisällä. Osallistumismaksu veteliläisille lapsille 5 €/pv ja 25 €/vko. Osallistumismaksu sisältää lounaan, joka tuodaan koululle terveyskeskuksen keittiöltä. Lapsilla, joilla on oma avustaja koulussa, on oltava avustaja mukana myös päiväleirillä. Avustajalle tarjotaan ilmainen lounas. Ilmoittautumiset 15.6. mennessä www.veteli.4h.fi sivun linkin kautta. Lisätietoja: Satu Koski p. 0505790173. Päiväleirin järjestävät Vetelin kunta, VetU ja 4H-yhdistys.

Seikkailuleiri

Seikkailuleiri Emetissä tulee tänäkin kesänä. Kaksikielinen seikkailuleiri yli 10-vuotiaille Emetissä, Alavetelissä ti 29.6. – to 1.7. Ohjelmassa jännittäviä metsäseikkailuja, uimista, askartelua ym. Majoitumme teltoissa. Hinta 30 €. Ilmoittautumiset viimeistään 21.6. veteli.4h.fi –sivun lomakkeen kautta. Leiri järjestetään yhdessä useamman suomen- ja ruotsinkielisen 4H-yhdistyksen kanssa.

Iltarastikalenteri
Lisätietoja: https://vetu.sporttisaitti.com/

Suunnistuskoulu

Vetelin urheilijat järjestävät toukokuussa Hippo-perhesuunnistuskoulun yhdessä KP-V:n kanssa. Suunnistuskoulussa opetellaan lajin perustaitoja ja liikutaan monipuolisesti. Se sopii niin aloittelijoille kuin jo lajia harrastaneille. Fyysisen kunnon lisäksi kehittyy myös keskittymis- ja päättelykykyä. Suunnistus on mitä parhain luontoliikuntalaji koko perheelle. Se sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Suunnistuskoulu kokoontuu 4 kertaa alkaen klo 18.00
3.5. Kaustisen urheilukenttä
17.5. Vetelin urheilutalo
24.5. Kaustinen
31.5. Veteli
Lisätietoja seurojen nettisivuilta! Tervetuloa mukaan!

VETELIN TAIDEKARTANOLLA TAPAHTUU

VALOKUVANÄYTTELY LUONTO 365

15.6. – 31.7.2021, Vetelin Taidekartanolla.

Valokuvanäyttely LUONTO 365 on kahdeksan luontovalokuvaajan yhteisnäyttely Vetelin Taidekartanossa kesällä 2021 (15.6. – 31.7.2021). Näyttely tulee valtaamaan Taidekartanon tilat kokonaan. Jokainen valokuvaaja tuo Taidekartanoon oman näyttelynsä ja tapansa lähestyä luontoa. Kaikkia kuvaajia yhdistää vahva luontosuhde, joka kuitenkin on jokaisella erilainen.

Nivalassa asuva Jyrki Liikanen on kuvannut parin vuoden ajan Kala- ja Lestijokilaakson vesialueilla. Hänen näyttelynsä kuvaa veden kiertoa vuoden aikana, veden näkökulmasta, mitä kaikkea vesi kulkiessaan näkee ja kokee. Osana Jyrkin näyttelyä on av-esitys.

Alavieskalaisen Maila Rasmuksen näyttely Metsän voima kertoo vuoden kierrosta metsässä. Useimmat Mailan teoksista on kuvattu lähiympäristössä, ja teoksissa on esillä sekä maisemat että metsän eläimet. Kuvien yhteyteen Maila on kirjoittanut runot jokaisesta teoksesta.

Toinen metsään keskittyvä näyttely on Metsän muisti. Esa Kallio on useiden vuosien ajan kuvannut kotiseudullaan Paimiossa metsähakkuita. Esan teokset kertovat tarinan hakkuualueiden elämästä ennen hakkuita, läpi hakkuiden aina siihen, kun elämä nousee uudelleen hakkuiden jälkeen.

Seinäjoella asuvan Juha Kontiaisen näyttely keskittyy liikkeeseen luonnossa. Juhan teokset ovat installaatioita, joissa kankaalle tulostetut kuvat on laitettu jäljittelemään luonnon liikettä tavoitteena saada katsoja kokemaan luonnon liikkeen herättämiä tunteita.

Kokkolalainen Ismo Hakanen on kuvannut ihmisen hylkäämiä rakennuksia ja tavaroita. Teokset osoittavat, miten luonto ottaa takaisin omansa ja tilan, jonka se kerran on ihmiselle menettänyt. Ismo on kuvannut Kokkolan lisäksi Kittilässä.

Anu Juuri asuu Hausjärvellä Salpausselän harjulla kaukana vedestä, joka on kuitenkin Anulle tärkeä elementti – erityisesti veden liike ja ääni kiehtovat Anua. Musikaalisen Anun vesi-elementtiin keskittyvän näyttelyn nimi on Opus numero 3, ja teosten yhteyteen Anu on valinnut niihin sopivan musiikin.

Lähisuo on keiteleläisen Mikko Jauhiaisen sielunmaisema. Mikon teoksissa lähisuo esiintyy eri valossa kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Se, missä joku näkee hylätyn seudun tai turpeennostopaikan, toiselle se on sielunmaisema.

Jäinen maa – Frozen Land on puolestaan savolaisen Maarit Kristiina Latvalan talvimaisemiin keskittyvä näyttely. Talvet muuttuvat ilmaston muuttumisen myötä; teoksiinsa Maarit on halunnut taltioida pohjolan kylmää kauneutta. Teoksiin on pyritty pysäyttämään häviävä hetki ja sen tunnelma luonnossa.

Lisätietoa:

www.veteli.fi

https://www.facebook.com/vetelinkunta

https://www.facebook.com/Vetelin-Taidekartano

MASS ISOLATION FINLAND

Suomalaisten kuvaajien taltioima korona-arki näyttäytyy irlantilaiselle kuraattori Trish Lambelle sekä autiona maisemana että lohdullisena yhdessäolona. Instagram-kampanjasta näyttelyksi muotoutunut Mass Isolation Finland nähdään vuonna 2021 niin kampanjaa koordinoineissa valokuvakeskuksissa kuin Vetelin Taidekartanolla.

Irlannin kansallisessa valokuvakeskuksessa johtajana toimiva Trish Lambe on koonnut näyttelyksi sekä julkaisuksi 100 kuvan kokonaisuuden yli 60 kuvaajalta. Suomen taltiointihanketta ovat koordinoineet Pohjoinen valokuvakeskus, Luovan valokuvauksen keskus ja Valokuvakeskus Nykyaika.

Vetelin Taidekartanolla Mass Isolation Finland on esillä 11.8.-12.9.2021 välisen ajan Vetelin kunnan ja K.H.Renlundin museon yhteistyönä.

Lisätietoa:

www.veteli.fi

https://www.facebook.com/vetelinkunta

https://fi-fi.facebook.com/khrenlundinmuseo

https://www.facebook.com/Vetelin-Taidekartano

Tulossa Vetelin kesämarkkinat

Aika: Lauantaina 3.7.2021 klo 10-14 . (Varapäivänä 14.8.)
Paikka: Liikekeskus Passeli, Kivihyypäntien alue.
Varaa myyntipaikkasi numerosta 0505790100 tai 0503619959.

Tiedota tapahtumista:

Veloituksetta seuraavissa kanavissa:

Kuntatiedote (Meidän Veteli)

Kaustisen seudun tapahtumakalenteri

Keski-Pohjanmaan tapahtumakalenteri

Keski-Pohjanmaan maakuntaradio keskipohjanmaa(at)yle.fi

Perhonjokilaakso-lehden muistilistan alussa voivat yhdistykset
maksuttomana ilmoittaa lyhyesti tapahtumasta tiedot: MITÄ, MISSÄ, MILLOIN. Yhdistyspalstalla voi ilmoittaa kaikista yhdistyksen tapahtumista vuosimaksulla, vaikka joka viikko.

Voit myös ostaa mainostilaa paikallislehdistä:

Keski-Pohjanmaa

Perhonjokilaakso

Ilmoitustauluilla:

Valtatie 13 varrella on ilmoitustaulu. Maksat vain teippauspalvelusta.

Vetelin kunnalta tapahtumille vuokrattavissa olevat tilat:

HARJUTORI

Vetelissä on viihtyisä kohtauspaikka aivan Vetelin keskustassa Lehtisaarentien varrella kunnanviraston edustalla.

Varaukset
Toria voit varata veloituksetta kunnanviraston aukioloaikoina arkisin klo 9-15. Nyt varattavissa myös torikojut!
Torilla varattavissa kaksi erilaista myyntikojua. Toinen koju on varustettu keittiöksi (grilli, jääkaappi, pakastin ym.) ja toinen pelkistetympi (tiski ja avohyllyt).

Kysy lisää!

Hallintosihteeri Antti Tattari
puh. 0505790102
antti.tattari(at)veteli.fi

Kanslisti Susanna Hotakainen
puh. 0505790100
susanna.hotakainen(at)veteli.fi

KUNNANVIRASTO

Osoite: Kivihyypäntie 1, 69700 VETELI

Yhteystiedot
Kanslisti Susanna Hotakainen
puh. 0505790100
susanna.hotakainen(at)veteli.fi

TAIDEKARTANO

Taidekartanon omille facebook-sivuille päivitetään tulevia tapahtumia!
Osoite: Emäntäkouluntie 20, 69730 Tunkkari

Taidekartanolta vuokrataan tilaa sekä väliaikaiseen käyttöön että pysyvään toimintaan.

Jykevä 1937 rakennettu entinen emäntäkoulu sijaitsee komealla mäntykankaalla. Näkymät avautuvat jokilaaksoon ja koskelle. Talossa on tilaa olla ja ajatella, tehdä tuotteita ja palveluja. Vaihtoehtoja löytyy kympin koeajosta komeaan ja korkeaan näköalatoimistoon. Taidekartanolta löytyy kotipesä yrittämiseen, etätyöhön tai yhdistystoimintaan.

Paikan rauhallisuudesta huolimatta yhteydet ovat hyvät; valtatie 13 on lähellä ja kiinteän laajakaistan saat käyttöösi tilauksesta. Asumisen ja työn yhdistämiseen on Vetelissä hyviä mahdollisuuksia. Läheltä löytyy mm. terveyskeskus, päiväkoti ja uimahalli.

Taidekartanon käyttösäännöt
Taidekartanon vuokrasopimuus ja hinnasto

pohjakerros

kerros 1

kerros 2

kerros 3

Kysy lisää!

Hallintosihteeri Antti Tattari
puh. 0505790102
antti.tattari(at)veteli.fi

KOULUJEN TILAT

Vetelin koulujen vuokrattavat tilat  https://peda.net/veteli
Hintatiedot

LIIKUNTAKESKUS

Liikuntakeskuksessa voi järjestää myös juhlatilaisuuksia. Järjestä syntymäpäivät, seuran päättäjäiset tai muut juhlat uimahallissa. Kaikille riittää tekemistä ja tarjoilut hoidat kätevästi kahviosta. Kysy lisää niin järjestämme teidän näköisenne juhlat!

Kahvila Auringonkukka puh. 0505790175

Salivaraukset Uimahalli puh. 0505790176

 438 näyttöä yhteensä,  8 näyttöä tänään