Ajantasaista tietoa, ohjeistuksia sekä suosituksia alueen koronatilanteeseen liittyen löydät Soiten koronasivustolta 

Vetelin logo.

Vetelin kunnankirjasto

Vetelin kirjasto

yleisten kirjastojen tunnus

Aukioloajat

maanantai, tiistai ja torstai 12-18
keskiviikko ja perjantai 12-16
Juhannuksen aika: to 24.6. suljetaan klo 16, aattona 25.6. suljettu
Kirjasto on suljettu 3 vk ajalla 12.7.-1.8.

Eepos-verkkokirjasto:  Lainojen uusiminen, aineistohaku ja varaaminen

Ajankohtaista

Tervetuloa kirjastoon! Poistokirjamyynti on alkanut: aikuisten poistoissa on tällä kertaa paljon tietokirjallisuutta ja elämäkertoja, nuorten poistoissa runsaasti kertomakirjallisuutta ja mangaa, lasten aineistosta poistetaan dvd-elokuvia. Poistopöytiä ja -hyllyjä on sijoiteltu eripuolille kirjastoa, joten penkomisväljyyttä on hyvin. Kaikki kirjat 10 sent/kpl, lehdet 50 sent/nippu ja DVD:t 1€/kpl.

Kirjakassipalvelua voi halutessaan käyttää myös kirjaston jo avauduttua. Kirjakassipyynnön voit tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai varaamalla aineistoa verkkokirjaston kautta. Soita 0505790171, kun tulet noutamaan pyytämääsi aineistoa, niin tuomme aineiston ulko-ovelle.

Näyttelyt

Kirjastossa on esillä 11.7. asti Maria Höykinpuron ja Seija Tuominiemen taidenäyttely. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Kesäksi lukemaan! Lukukampanja 1.6.-31.8.

Vetelin kirjastossa käynnistyy kesän alussa kaksi lukukampanjaa. Toinen on suunnattu alakouluikäisille lapsille ja toinen yläkouluikäisille nuorille. Kampanja toteutetaan digitaalisena, mutta myös paperiversio tulee saatavaksi. Vetelin kirjasto arpoo osallistujien kesken lautapelejä. Jos haluat osallistua arvontaan, tulosta lomake tästä (lasten arvontalomake, nuorten arvontalomake) tai nouda kirjastosta, täytä se ja palauta kirjastoon 1.9.2021 mennessä. Lukuiloa!

Suurentava lukulaite kirjastossa

Lehtisalissa on asiakkaiden käytettävissä Soiten lahjoittama, helppokäyttöinen ja voimakkaasti suurentava lukulaite. Laite helpottaa lehden tai kirjan lukemista, jos näkökyky on heikentynyt.

Avoimet oppimismateriaalit verkkokirjastossa

Avoimet oppimateriaalit ovat opetukseen ja oppimiseen suunnattuja digitaalisia materiaaleja, jotka on lisensoitu avoimilla lisensseillä ja löytyvät nyt myös verkkokirjastostamme. Tästä linkistä löydät ohjeita ko. materiaalien etsintään ja käyttöön.

Kirjastokino

Kirjastokino on maksuton elokuvien suoratoistopalvelu, jossa elokuvia pääsee katselemaan kirjastokortin ja PIN-koodin avulla. Käyttö on helppoa: kirjaudut palveluun sisään, valitset Eepos-kirjastot ja aloitat katselun. Kirjastokinoa on turvallista käyttää, sillä asiakkaan ikä tunnistetaan kirjastokortin perusteella.

Celia-äänikirjat

Tutustu Celian äänikirjapalveluun

Vetelin kirjastosta lainattavat Celia-äänikirjat (pdf)

Muista kirjaston e-aineistot!

Verkkokirjaston kautta pääset tutustumaan ohjeistukseen ja e-aineistoihin: https://eepos.finna.fi/Content/eaineistot

Suorinta tietä Eepos-kirjastojen e-kirjoihin ja e-äänikirjoihin pääset osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/collection

Osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/collection löydät ohjeet kirjojen, äänikirjojen, musiikin sekä laulun ja soittimien verkkokurssin lainaamiseen

Tästä linkistä löydät Vaski-kirjastojen kokoamia vapaita e-aineistoja, joihin ei tarvita tunnuksia: https://vaski.finna.fi/Content/vapaat_eaineistot

Opastusvideoita verkkokirjaston käytön avuksi:

Kirjasto somessa

 14,959 näyttöä yhteensä,  88 näyttöä tänään