Vetelin logo.

Vetelin kunnankirjasto

yleisten kirjastojen tunnus

Aukioloajat 31.8. asti:

ma, ti, to klo 12-18
ke ja pe klo 12-16

1.9. alkaen seuraavasti:
ma 12-19, ti-to 13-19, pe 12-16
sekä seuraavina sunnuntaina klo 12-15:
3.9., 8.10., 19.11. ja 3.12.

Eepos-verkkokirjasto:  Lainojen uusiminen, aineistohaku ja varaaminen → Käyttöohjeita

Ajankohtaista

Kirjojen yö torstaina 28.9. klo 13-20! Ohjelmassa mm. arvontaa, kirjanmerkkien askartelupiste, ”Sokkotreffit kirjan kanssa” – yllätyskirjapaketteja tarjolla lainattavaksi, Pehmolelujen yökirjaston lelujen vastaanotto klo 16-20 sekä musiikkiesitys klo 18. Kahvitarjoilu klo 16-20! ☕ Tervetuloa kirjastoon! 😊

Ekaluokkalaisen kirje: Koulutyön taas alettua kirjasto toimittaa yhteistyössä koulun kanssa elokuun aikana kaikille ekaluokkalaisille kirjeen, jossa kerrotaan kirjaston toiminnasta lapsentajuisesti ja toivotetaan lapsi tervetulleeksi kirjaston asiakkaaksi. Kirjeestä löytyy myös kirjastokorttihakemus, jonka huoltaja voi täyttää, allekirjoittaa ja tuoda kirjastoon. Kortin ja käyttösäännöt saa samalla käynnillä mukaansa. Kirjastokorttia voi käyttää kaikissa Eepos-kirjastoissa ja kirjastoautoissa.

Lukuhaaste 2023: Seinäjoen kirjaston laatiman lukuhaasteen teemana on tänä vuonna ”Mikään ei ole pysyvää – paitsi muutos”. Lukuhaaste tutkii muutosta ihmisen elämässä ja ympäröivässä maailmassa. Kirjastossamme on esillä monipuolisesti haasteeseen sisältyvää kirjallisuutta. Lisätietoa täältä ja kirjavinkkejä löydät myös Eepos-verkkokirjaston etusivulta. Tervetuloa lainaamaan!

Leffapassi, näin se toimii: Kun lainaat elokuvia, pyydä kirjaston henkilökunnalta Leffapassi. Saat leiman jokaisesta lainauskerrasta. Vinkki: muista hyödyntää myös muiden kirjastojen elokuvavalikoimaa varaamalla haluamasi elokuva Eepos-kirjastoista! Kerättyäsi 20 leimaa passiisi, saat kirjastostasi lahjaksi kolme elokuvaa. Jos täytät yhteystietosi (löytyy passin takaosasta), niin osallistut valtakunnalliseen arvontaan.

Muistathan tämän palvelun: aikakaus- ja sanomalehtien etäkäyttö – lue kotona! Nyt voit lukea myös Keskipohjanmaa -lehden etänä omalta laitteeltasi. Saimme lehden pysyvästi etäluettavien lehtien joukkoon.
Palveluun pääset osoitteessa https://eepos.emagz.fi  Kirjautumiseen tarvitset vain kirjastokortin numeron ja pin-koodin, joka on sama kuin verkkokirjastoa käyttäessäsi. Jos sinulla ei vielä ole pin-koodia, saat sen käymällä kirjastossa. Palvelun kautta on luettavissa 26 kotimaista sanoma- ja aikakauslehteä: Alibi, Anime, Apu, Deko, Ihana, Kaikkien aikojen Joulu, Keskipohjanmaa, Kotiliesi Käsityö, Kuluttaja, Maalla, Maaseudun Tulevaisuus, Me Naiset, Metsälehti (sis. Makasiini), Seura (sis. TV-maailma), Suomen Kuvalehti (sis. TV-maailma), Suomen Luonto, Tekniikan Maailma, Tiede, TM Rakennusmaailma, Tuulilasi, Vanhat Koneet, Vasabladet, Viherpiha, Viva ja Voi Hyvin. Mukavia lukuhetkiä!

Lehtisalin lehtivalikoima laajeni: Nyt voit lukea lehtisalissa printtilehtien lisäksi myös e-lehtiä mukavasti isolta näytöltä. Löydät e-Press-palvelusta yli 276 kotimaista sanomalehteä ja eMagz-palvelusta 41 aikakauslehteä, mm iltalehdet.

Muistathan myös Kirjastokinon! Elokuvien katselemiseen tarvitset vain kirjastokortin numeron ja 4-numeroisen pin-koodin (= sama numerosarja, jota käytät verkkokirjastossa). Kirjastokinoon tulee jatkuvasti uusia elokuvia, kannattaa tutustua palveluun.

Muutoksia kirjastomaksuihin: Eepos-kirjastojen maksuihin tuli 1.1.2023 alkaen seuraavat muutokset:- Lasten ja nuorten aineistosta ei enää peritä myöhästymismaksua. Aiemmin maksu perittiin DVD-, BlueRay -levyistä ja konsolipeleistä.
– Aikuisten aineiston myöhästymismaksu on 20snt/laina per vuorokausi, aiemmin 10 snt.
– Kotimaan kaukolainojen hinta nousee 7 euroon, aiemmin 5 euroa.
– Lainauskieltoraja nousee 7 euroon, aiemmin lainauskielto on tullut, jos asiakkaalla  on 5 euroa maksamattomia maksuja.

Syksyn 2023 lukupiirin ohjelma löytyy tästä.

Kirjasto somessa

Loading