Vetelin logo.

Vetelin kunnankirjasto

yleisten kirjastojen tunnus

Aukioloajat kesällä 1.6.-31.8.:

ma, ti, to klo 12-18
ke ja pe klo 12-16

Juhannus:

to 22.6. suljetaan klo 16
pe 23.6. juhannusaato suljettu

Kesäsulku:

Kirjasto on suljettu 3 vk ajalla 17.7. – 6.8.

Eepos-verkkokirjasto:  Lainojen uusiminen, aineistohaku ja varaaminen → Käyttöohjeita

Ajankohtaista

Kesän perinteinen poistokirjamyynti on alkanut. Poistoissa on mm. aikuisten kauno- ja tietokirjallisuutta, nuorten kaunokirjallisuutta, aikakauslehtiä sekä jonkin verran sarjakuvaa, mangaa ja nuotteja. Tervetuloa penkomaan ja tekemään löytöjä!

Uutta! Nyt voit lukea myös Keskipohjanmaa -lehden etänä omalta laitteeltasi. Saimme lehden pysyvästi etäluettavien lehtien joukkoon.

Lukuhaaste 2023: Seinäjoen kirjaston laatiman lukuhaasteen teemana on tänä vuonna ”Mikään ei ole pysyvää – paitsi muutos”. Lukuhaaste tutkii muutosta ihmisen elämässä ja ympäröivässä maailmassa. Kirjastossamme on esillä monipuolisesti haasteeseen sisältyvää kirjallisuutta. Lisätietoa täältä ja kirjavinkkejä löydät myös Eepos-verkkokirjaston etusivulta. Tervetuloa lainaamaan!

Muutoksia kirjastomaksuihin: Eepos-kirjastojen maksuihin tuli 1.1.2023 alkaen seuraavat muutokset:- Lasten ja nuorten aineistosta ei enää peritä myöhästymismaksua. Aiemmin maksu perittiin DVD-, BlueRay -levyistä ja konsolipeleistä.
– Aikuisten aineiston myöhästymismaksu on 20snt/laina per vuorokausi, aiemmin 10 snt.
– Kotimaan kaukolainojen hinta nousee 7 euroon, aiemmin 5 euroa.
– Lainauskieltoraja nousee 7 euroon, aiemmin lainauskielto on tullut, jos asiakkaalla  on 5 euroa maksamattomia maksuja.

Leffapassi, näin se toimii: Kun lainaat elokuvia, pyydä kirjaston henkilökunnalta Leffapassi. Saat leiman jokaisesta lainauskerrasta. Vinkki: muista hyödyntää myös muiden kirjastojen elokuvavalikoimaa varaamalla haluamasi elokuva Eepos-kirjastoista! Kerättyäsi 20 leimaa passiisi, saat kirjastostasi lahjaksi kolme elokuvaa. Jos täytät yhteystietosi (löytyy passin takaosasta), niin osallistut valtakunnalliseen arvontaan.

Lehtisalin lehtivalikoima laajeni: Nyt voit lukea lehtisalissa printtilehtien lisäksi myös e-lehtiä mukavasti isolta näytöltä. Löydät e-Press-palvelusta yli 276 kotimaista sanomalehteä ja eMagz-palvelusta 41 aikakauslehteä, mm iltalehdet.

Kirjaston uusi palvelu: aikakaus- ja sanomalehtien etäkäyttö – lue kotona!
Palveluun pääset osoitteessa https://eepos.emagz.fi  Kirjautumiseen tarvitset vain kirjastokortin numeron ja pin-koodin, joka on sama kuin verkkokirjastoa käyttäessäsi. Jos sinulla ei vielä ole pin-koodia, saat sen käymällä kirjastossa. Palvelun kautta on luettavissa 26 kotimaista sanoma- ja aikakauslehteä: Alibi, Anime, Apu, Deko, Ihana, Kaikkien aikojen Joulu, Keskipohjanmaa, Kotiliesi Käsityö, Kuluttaja, Maalla, Maaseudun Tulevaisuus, Me Naiset, Metsälehti (sis. Makasiini), Seura (sis. TV-maailma), Suomen Kuvalehti (sis. TV-maailma), Suomen Luonto, Tekniikan Maailma, Tiede, TM Rakennusmaailma, Tuulilasi, Vanhat Koneet, Vasabladet, Viherpiha, Viva ja Voi Hyvin. Mukavia lukuhetkiä!

Muistathan Kirjastokinon! Elokuvien katselemiseen tarvitset vain kirjastokortin numeron ja 4-numeroisen pin-koodin (= sama numerosarja, jota käytät verkkokirjastossa). Kirjastokinoon tulee jatkuvasti uusia elokuvia, kannattaa tutustua palveluun.

Syksyn 2023 lukupiirin ohjelma löytyy tästä.

Kirjasto somessa

 47,914 näyttöä yhteensä,  28 näyttöä tänään