Vetelin logo.

Vetelin kunnankirjasto

yleisten kirjastojen tunnus

Aukioloajat 31.5.2023 asti

ma-to klo 13-19 ja pe 12-16
Lisäksi kerran kuussa sunnuntaisin klo 12-15 seuraavasti: 4.12., 15.1., 12.2., 26.3., 16.4. ja 7.5.

Poikkeuksia aukioloissa:
ma 5.12. suljetaan klo 16.00
– itsenäisyyspäivänä ti 6.12. suljettu
– joulunaika: pe 23.12. – su 1.1. suljettu
– to 5.1. suljetaan klo 16.00
– loppiaisena pe 6.1. suljettu

 

Eepos-verkkokirjasto:  Lainojen uusiminen, aineistohaku ja varaaminen → Käyttöohjeita

Ajankohtaista

Leffapassi, näin se toimii: Kun lainaat elokuvia, pyydä kirjaston henkilökunnalta Leffapassi. Saat leiman jokaisesta lainauskerrasta. Vinkki: muista hyödyntää myös muiden kirjastojen elokuvavalikoimaa varaamalla haluamasi elokuva Eepos-kirjastoista! Kerättyäsi 20 leimaa passiisi, saat kirjastostasi lahjaksi kolme elokuvaa. Jos täytät yhteystietosi (löytyy passin takaosasta), niin osallistut valtakunnalliseen arvontaan.

Lehtisalin lehtivalikoima laajenee: Nyt voit lukea lehtisalissa printtilehtien lisäksi myös e-lehtiä mukavasti isolta näytöltä. Löydät e-Press-palvelusta yli 230 kotimaista sanomalehteä ja eMagz-palvelusta 40 aikakauslehteä, mm iltalehdet.

Satutunnit: Vuoden viimeinen satutunti 8.12. klo 10.00.

Näyttelyt: Lasten jouluisia piirustuksia esillä joulukuun ajan.

Kirjaston joulukalenteri:

Joulukuussa pienimmät asiakkaat voivat kokea iloisen yllätyksen kirjastossa käydessään!
Jokaisena aatonaattoa edeltävänä joulukuun aukiolopäivänä pääsee nimittäin sattumanvaraisesti valittu pieni asiakas avaamaan päivän luukun kirjaston kirjajoulukalenterista. Luukusta ilmestyy pieni tarinakirjanen, jonka saa omakseen kotona luettavaksi.

Eepos-kimpan kirjakuljetukset viikoilla 51 ja 52: Joulunalusviikolla 51 kirjakuljetukset jaetaan jo keskiviikkona, joten ko. kuljetukseen ehtii varaus, joka on tehty viimeistään ma 19.12.

Muutoksia kirjastomaksuihin: Eepos-kirjastojen maksuihin tulee 1.1.2023 alkaen seuraavat muutokset:
– Lasten ja nuorten aineistosta ei enää peritä myöhästymismaksua. Aiemmin maksu perittiin DVD-, BlueRay -levyistä ja konsolipeleistä.
– Aikuisten aineiston myöhästymismaksu on 20snt/laina per vuorokausi, aiemmin 10 snt.
– Kotimaan kaukolainojen hinta nousee 7 euroon, aiemmin 5 euroa.
– Lainauskieltoraja nousee 7 euroon, aiemmin lainauskielto on tullut, jos asiakkaalla  on 5 euroa maksamattomia maksuja.

Kirjaston uusi palvelu: aikakauslehtien etäkäyttö – lue kotona aikakauslehtiä näköislehtinä!
Palveluun pääset osoitteessa https://eepos.emagz.fi  Kirjautumiseen tarvitset vain kirjastokortin numeron ja pin-koodin, joka on sama kuin verkkokirjastoa käyttäessäsi. Jos sinulla ei vielä ole pin-koodia, saat sen käymällä kirjastossa. Palvelun kautta on luettavissa 27 kotimaista aikakauslehteä: Alibi, Anime, Apu, Deko, Glorian Koti, Ihana, Kaikkien Aikojen Joulu, Kissafani, Kotiliesi Käsityö, Kuluttaja, Maalla, Maaseudun Tulevaisuus, Me Naiset, Metsälehti (sis. Makasiini), Seura (sis. TV-maailma), Suomen Kuvalehti (sis. TV-maailma), Suomen Luonto, Tekniikan Maailma, Tiede, TM Rakennusmaailma, Tuulilasi, Vanhat Koneet, Vapaa-ajan Kalastaja, Vasabladet, Viherpiha ja Voi Hyvin. Mukavia lukuhetkiä!

Perhonjokilaakson Kansalaisopiston lukupiirin syksyn 2022 ohjelman löydät tästä.

Koko Veteli lukee! -teemavuosi 2022: Koulussa on havaittu, että lasten ja nuorten lukutaito on viime vuosina heikentynyt huolestuttavasti niin valtakunnassa kuin Vetelissäkin. Kampanjan tarkoitus on herätellä kaikenikäisten veteliläisten lukuinnostus uuteen kukoistukseen

Muistathan Kirjastokinon! Elokuvien katselemiseen tarvitset vain kirjastokortin numeron ja 4-numeroisen pin-koodin (= sama numerosarja, jota käytät verkkokirjastossa). Kirjastokinoon tulee jatkuvasti uusia elokuvia, kannattaa tutustua palveluun.

Kirjasto somessa

 42,734 näyttöä yhteensä,  20 näyttöä tänään