Vetelin logo.

Vetelin kunnankirjasto

yleisten kirjastojen tunnus

Aukioloajat
Palveluaika 31.5. asti:
ma 12-19, ti-to 13-19 ja pe 12-16
Omatoimiaika:ma-to 7-21, pe-la 7-19 ja su 7-21

Palveluaika 1.6.-31.8.:
ma-ti 12-18 ja ke-pe 12-16
Omatoimiaika:ma-to 7-21, pe-la 7-19 ja su 7-21
Poikkeuksia: juhannusaatto pe 21.6. suljettu
Viikko 30 suljettu,omatoimi ei käytössä ma-pe
(suursiivous)
Viiko 31 suljettu, omatoimi auki normaalisti

Eepos-verkkokirjasto:  Lainojen uusiminen, aineistohaku ja varaaminen → Käyttöohjeita

Ajankohtaista

Kuntien yhteinen E-kirjasto: Kuntien yhteinen, Kansalliskirjaston hallinnoima e-kirjastopalvelu (e-kirjasto.fi) on auennut asiakkaiden käyttöön. Palvelu toimii alkuvaiheessa vain mobiililaitteilla eli puhelimella tai tabletilla, selainversio on kehitteillä, mutta tulee käyttöön vasta ensi vuonna. Palvelu sisältää kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä. Kirjoja palvelussa on vielä suhteellisen vähän, mutta niitä lisätään viikoittain. Palvelussa on noin 80 lehteä, joista suurin osa aikakauslehtiä, sanomalehtiä on vain Maaseudun Tulevaisuus ja Kauppalehti.

Mikä muuttuu: Eepos-kirjastojen kohdalla E-kirjastopalveluun siirtyminen tarkoittaa valitettavasti sitä, että kimpan oma palvelu eepos.emagz.fi poistui käytöstä ja jatkossa etäluettavia lehtiä löytyy vain E-kirjastosta. Ellibsin aineisto (e-kirjat ja e-äänikirjat) poistuu käytöstä asteittain. Ellibsin aineisto on käytössä E-kirjaston aineiston rinnalla niin kauan, kuin lisenssit Ellibsissä ovat vielä voimassa. Varaukset Ellibsistä eivät siirry yhteisen e-kirjaston puolelle.

Mikä säilyy: Kirjaston koneilta pääset edelleen lukemaan sanomalehtiä, myös maakuntalehdet Keskipohjanmaa ja Ilkka-Pohjalainen. ePress-palvelussa on luettavissa yli 276 kotimaista sanomalehteä ja eMagz-palvelussa 41 aikakauslehteä, mm iltalehdet. Myös suoratoistopalvelu Cineast, verkkokurssi Rockway sekä Naxoksen musiikin ja vieraskielisten äänikirjojen palvelut säilyvät ennallaan.

E-kirjaston käyttöönotto: Lataa E-kirjasto -sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta (esim. Play-kauppa tai App Store). Palveluun kirjautumiseen ei tarvita kirjastokorttia, vaan sovelluksen käyttäjäksi rekisteröidytään vahvan tunnistautumisen avulla (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käytössäsi, voit pyytää kuntasi tai kaupunkisi kirjaston henkilökuntaa rekisteröimään sovelluksen käyttöösi. Rekisteröintiä varten tarvitset henkilötodistuksen ja toimivan sähköpostiosoitteen, johon sinulla on pääsy.

Tästä linkistä näet kirjaston e-palvelut kootusti.

Poistokirjamyynti käynnistyy maanantaina 3.6. klo 12 runsain poistoin. Tervetuloa!

Juhannus: Kirjasto on suljettu juhannusaattona pe 21.6., omatoimi on avoinna normaalisti. Juhannusviikon kirjakuljetuseen ehtivät varaukset, jotka on tehty viimeistään pe 14.6. Varattu aineisto saapuu Vetelin kirjastoon ma 17.6.

Vetelin omatoimikirjastopalvelu on käynnistynyt – mikä on omatoimikirjasto ja omatoimiaika? Kirjaston omatoimiaika on lisäpalvelu, jonka tarkoituksena on laajentaa kirjaston aukioloaikaa. Kirjastoon asennetaan asiakkaan omatoimisen käytön mahdollistava järjestelmä, jolloin asiakas voi käyttää kirjastoa myös normaalin palveluajan ulkopuolella, aamuisin ja iltaisin. Kirjaston käytön turvallisuutta valvotaan tallentavien valvontakameroiden avulla.

Miten omatoimikirjasto toimii? Omatoimiasiakkuus haetaan kirjastossa täyttämällä omatoimen käyttöoikeushakemus. Omatoimikirjastoon ei siis pääse, vaikka sinulla olisi jo kirjastokortti ja pin-koodi, vaan tarvitaan hakemus ja sitoutuminen käyttösääntöihin. Alaikäisen (15-18 v.) asiakkaan omatoimikirjaston käyttöoikeuden hakee huoltaja yhdessä alaikäisen kanssa. Alle 15-vuotias voi tulla omatoimiaikana kirjastoon vain huoltajansa kanssa. Tutustu huolellisesti alla oleviin käyttösääntöihin ja vastuisiin.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Omatoimikirjaston käyttöoikeushakemus

Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven, kun näytät laitteelle kirjastokorttisi ja näppäilet siihen PIN-koodisi. Sisällä kirjastossa on lainaus-/palautusautomaatti, joka myöskin toimii kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Automaatilla voi lainata, palauttaa ja uusia aineistoa. Jos haluat jäädä omatoimikirjastoon heti henkilökunnan palveluajan päätyttyä, sinun on kirjauduttava omatoimiajalle kirjastokortillasi lainausautomaatilla.

Hyvä muistaa: Sisäänkirjautumisyksikkö kirjaston ulkopuolella sekä lainausautomaatti kirjaston sisätiloissa toimivat vain kirjastokortilla! Et siis pysty esim. ajokortillasi kirjautua omatoimiajalle tai lainata aineistoa omatoimiajalla. Lainaaminen ei onnistu myöskään silloin, jos olet lainauskiellossa esim. maksurajan ylittävien maksujen vuoksi.

Kirjastokortti ja PIN-koodi ovat henkilökohtaisia, eikä niitä saa missään tilanteessa luovuttaa toiselle. Käyttäessäsi omatoimikirjastoa sinun on huolehdittava, että kirjastoon ei tule samalla ovenavauksella sivullisia henkilöitä. Jos vierailet kirjastossa esim. puolison ja lasten kanssa riittää, että vain sinä kirjaudut sisään. Sisään kirjautuneena olet  vastuussa niin omasta kuin mukanasi tulleiden ihmisten käyttäytymisestä kirjastossa. Henkilökunnan palveluaikoihin omatoimella ei ole vaikutusta, vaan henkilökunta on paikalla ja palvelee kuten ennenkin, entisin aukioloajoin.

Cineast-elokuvapalvelu on nyt käytettävissäsi. Cineastista voi lainata 4 lainaa/asiakas/kk, lainaraja nollataan jokaisen kuukauden ensimmäinen päivä. Sinulla on 48 tuntia aikaa katsoa lainaamasi elokuva. Sivusto myös muistaa, missä kohtaa katsominen on lopetetettu, joten voit helposti jatkaa katsomista siitä mihin jäit.

Pankkikortilla maksaminen on nyt mahdollista kirjastossakin. Kortilla maksamisen alaraja on 1€.

Leffapassi, näin se toimii: Kun lainaat elokuvia, pyydä kirjaston henkilökunnalta Leffapassi. Saat leiman jokaisesta lainauskerrasta. Vinkki: muista hyödyntää myös muiden kirjastojen elokuvavalikoimaa varaamalla haluamasi elokuva Eepos-kirjastoista! Kerättyäsi 20 leimaa passiisi, saat kirjastostasi lahjaksi kolme elokuvaa. Jos täytät yhteystietosi (löytyy passin takaosasta), niin osallistut valtakunnalliseen arvontaan.

Kirjasto somessa

Loading