Vetelin logo.

Vetelin kunnankirjasto

yleisten kirjastojen tunnus

Aukioloajat 1.9. alkaen

Palveluaika: ma 12-19, ti-to 13-19, pe 12-16
Omatoimi avoinna:
ma-to 7-21
pe-la 7-19
su 7-21

Eepos-verkkokirjasto:  Lainojen uusiminen, aineistohaku ja varaaminen → Käyttöohjeita

Ajankohtaista

HUOM! Kirjailija Antti Tuurin vierailu on PERUUNTUNUT sairastapauksen vuoksi.

Vetelin omatoimikirjastopalvelu on käynnistynyt – mikä on omatoimikirjasto ja omatoimiaika? Kirjaston omatoimiaika on lisäpalvelu, jonka tarkoituksena on laajentaa kirjaston aukioloaikaa. Kirjastoon asennetaan asiakkaan omatoimisen käytön mahdollistava järjestelmä, jolloin asiakas voi käyttää kirjastoa myös normaalin palveluajan ulkopuolella, aamuisin ja iltaisin. Kirjaston käytön turvallisuutta valvotaan tallentavien valvontakameroiden avulla.

Miten omatoimikirjasto toimii? Omatoimiasiakkuus haetaan kirjastossa täyttämällä omatoimen käyttöoikeushakemus. Omatoimikirjastoon ei siis pääse, vaikka sinulla olisi jo kirjastokortti ja pin-koodi, vaan tarvitaan hakemus ja sitoutuminen käyttösääntöihin. Alaikäisen (15-18 v.) asiakkaan omatoimikirjaston käyttöoikeuden hakee huoltaja yhdessä alaikäisen kanssa. Alle 15-vuotias voi tulla omatoimiaikana kirjastoon vain huoltajansa kanssa. Tutustu huolellisesti alla oleviin käyttösääntöihin ja vastuisiin.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Omatoimikirjaston käyttöoikeushakemus

Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven, kun näytät laitteelle kirjastokorttisi ja näppäilet siihen PIN-koodisi. Sisällä kirjastossa on lainaus-/palautusautomaatti, joka myöskin toimii kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Automaatilla voi lainata, palauttaa ja uusia aineistoa. Jos haluat jäädä omatoimikirjastoon heti henkilökunnan palveluajan päätyttyä, sinun on kirjauduttava omatoimiajalle kirjastokortillasi lainausautomaatilla.

Hyvä muistaa: Sisäänkirjautumisyksikkö kirjaston ulkopuolella sekä lainausautomaatti kirjaston sisätiloissa toimivat vain kirjastokortilla! Et siis pysty esim. ajokortillasi kirjautua omatoimiajalle tai lainata aineistoa omatoimiajalla. Lainaaminen ei onnistu myöskään silloin, jos olet lainauskiellossa esim. maksurajan ylittävien maksujen vuoksi.

Kirjastokortti ja PIN-koodi ovat henkilökohtaisia, eikä niitä saa missään tilanteessa luovuttaa toiselle. Käyttäessäsi omatoimikirjastoa sinun on huolehdittava, että kirjastoon ei tule samalla ovenavauksella sivullisia henkilöitä. Jos vierailet kirjastossa esim. puolison ja lasten kanssa riittää, että vain sinä kirjaudut sisään. Sisään kirjautuneena olet  vastuussa niin omasta kuin mukanasi tulleiden ihmisten käyttäytymisestä kirjastossa. Henkilökunnan palveluaikoihin omatoimella ei ole vaikutusta, vaan henkilökunta on paikalla ja palvelee kuten ennenkin, entisin aukioloajoin.

Cineast-elokuvapalvelu on nyt käytettävissäsi. Cineastista voi lainata 4 lainaa/asiakas/kk, lainaraja nollataan jokaisen kuukauden ensimmäinen päivä. Sinulla on 48 tuntia aikaa katsoa lainaamasi elokuva. Sivusto myös muistaa, missä kohtaa katsominen on lopetetettu, joten voit helposti jatkaa katsomista siitä mihin jäit.

Pankkinkortilla maksaminen on nyt mahdollista kirjastossakin. Kortilla maksamisen alaraja on 1€

Aikakaus- ja sanomalehtien etäkäyttö – lue kotona! Nyt voit lukea myös Keskipohjanmaa -lehden etänä omalta laitteeltasi. Saimme lehden pysyvästi etäluettavien lehtien joukkoon. Palveluun pääset osoitteessa https://eepos.emagz.fi  Kirjautumiseen tarvitset vain kirjastokortin numeron ja pin-koodin, joka on sama kuin verkkokirjastoa käyttäessäsi. Jos sinulla ei vielä ole pin-koodia, saat sen käymällä kirjastossa. Palvelun kautta on luettavissa 26 kotimaista sanoma- ja aikakauslehteä: Alibi, Apu, Apu Terveys, Deko, ET-lehti, Ihana, Ilkka Pohjalainen, Kalastuslehti, Keskipohjanmaa, Kotiliesi Käsityö, Kotiopas, Kuluttaja, Maalla, Maaseudun Tulevaisuus, Maaseudun Tulevaisuus -liitteet, Me Naiset, Metsälehti (sis. Makasiini), Seura, Suomen Kuvalehti, Suomen Luonto, Tekniikan Maailma, Tiede, TM Rakennusmaailma, TV-Maailma, Tuulilasi, Vanhat Koneet, Vasabladet, Viherpiha, Viva, Voi Hyvin ja Voima. Mukavia lukuhetkiä!

Lehtisalin lehtivalikoima laajeni: Nyt voit lukea lehtisalissa printtilehtien lisäksi myös e-lehtiä mukavasti isolta näytöltä. Löydät e-Press-palvelusta yli 276 kotimaista sanomalehteä ja eMagz-palvelusta 41 aikakauslehteä, mm iltalehdet.

Leffapassi, näin se toimii: Kun lainaat elokuvia, pyydä kirjaston henkilökunnalta Leffapassi. Saat leiman jokaisesta lainauskerrasta. Vinkki: muista hyödyntää myös muiden kirjastojen elokuvavalikoimaa varaamalla haluamasi elokuva Eepos-kirjastoista! Kerättyäsi 20 leimaa passiisi, saat kirjastostasi lahjaksi kolme elokuvaa. Jos täytät yhteystietosi (löytyy passin takaosasta), niin osallistut valtakunnalliseen arvontaan.

Kevään 2024 lukupiirin ohjelma löytyy tästä.

Kirjasto somessa

Loading