Vetelin logo.

Kokoelmat

Oikopolut sisältöön

Eepos-Finna
Lehdet
E-aineisto
Kotiseutukokoelma
Celia-kokoelma
Uutuusluettelot

Eepos-Finna

eepos.finna.fi -verkkokirjastosta löydät kaikkien Eepos-kirjastojen aineistot ja ne ovat käytössäsi kirjastokortillasi. Vetelin kirjaston oman kokoelman lisäksi käytössäsi on koko 22 kunnan muodostaman kirjastokimpan yleisten kirjastojen kokoelmat, yli 2 miljoonaa nidettä, joista valtaosa eli noin 1800 000 on kirjoja ja loput muuta aineistoa.

Vetelin kirjaston oma kokoelma koostuu yli 40 000 teoksesta. Kirjojen lisäksi kokoelmassa on yli 5000 kpl musiikkiaineistoja, elokuvia, äänikirjoja, lehtiä, pelejä, valokuvia, äänikirjoja, kielikursseja ja erityisryhmien aineistoja. Fyysisten aineistojen lisäksi kirjasto on hankkinut asiakkaidenkäyttöön elektronisia palveluja, joissa voi lukea lehtiä, kuunnella musiikkia ja lainata kirjoja. Löydät nämä palvelut kohdasta e-kirjasto.

Lehdet

Vetelin kirjastoon tilataan vuosittain yli 60 aikakauslehteä ja noin 10 sanomalehteä. Lehtiä voi lainata tai käydä lukemassa kirjastossa. Lehtilistaan pääset tästä linkistä.

Kirjastoon tilataan kattavasti eri alojen aikakauslehtiä, mm. ammattilehtiä, harrastelehtiä ja yleisaikakauslehtiä. Lapsille on lainattavissa ja luettavissa yleisimpiä ja perinteisiä lastenlehtiä, mm. sarjakuvia ja harrastelehtiä. Nuorille tarjolla on mm. harrastelehtiä. Lehtien laina-aika on neljä viikkoa. Uusinta numeroa ei lainata.

Kirjasto on hankkinut asiakkaiden käyttöön myös sähköisiä lehtipalveluita. Palvelu on käytettävissä kirjaston tietokoneilla tai voit käyttää omaa laitettasi kirjaston verkossa. Et tarvitse kirjautumisia. Kotimaisia sanomalehtiä voi lukea osoitteessa epress.fi. Aikakauslehtiä pääset lukemaan osoitteesta emagz.fi


E-aineisto

Tältä sivulta löydät tietoa ja linkkejä kirjaston tarjoamiin sekä verkossa ilmaiseksi saatavilla oleviin e-aineistoihin.

Lue tai kuuntele e-kirjoja

Lue lehtiä

 • ePress  –  yli 230 kotimaista sanomalehteä heti niiden ilmestyttyä sekä  kahden vuoden taakse ulottuva arkisto. Palvelu on käytössä kirjaston tietokoneilla ja siellä voi olla max. 15 yhtäaikaista käyttäjää. Palvelua voi käyttää myös omalla laitteella kirjaston kasenet-open -verkossa kirjaston tiloissa.
 • Haluatko etsiä kotimaisia artikkeleja tietystä aiheesta? Arto-tietokannasta saat tiedon siitä, missä lehdessä artikkeli on ilmestynyt.

Kuuntele musiikkia, opettele soittamaan tai katso videoita

 • Naxos Music Library – Kuuntelupalvelussa on mm. klassista, jazzia, elokuvamusiikkia, bluesia, joululauluja, maailmanmusiikkia. Palveluun voi kirjautua Eepos-kirjastojen korteilla ja sinne voi olla yhtä aikaa kirjautuneena kahdeksan käyttäjää. Musiikkia voi kuunnella selaimen kautta tai erillisellä sovelluksella. Lue lisää musiikkipalvelu Naxoksesta
 • Naxos Music Library Jazz – Jazziin keskittyvään palveluun voi kirjautua Eepos-kirjastojen korteilla ja sinne voi olla yhtä aikaa kaksi käyttäjää. Musiikkia voi kuunnella selaimen kautta tai erillisellä sovelluksella. Lue lisää musiikkipalvelu Naxoksesta.
 • Rockwayn musiikkikurssit – opettele laulua ja soittoa verkkokurssilla. Kursseja pääsee käyttämään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

Katsele elokuvia ja sarjoja

 • Cineast
  Katsele elokuvia, sarjoja ja dokumentteja. Kirjautumiseen tarvitset Eepos-kirjastokortin numeron ja pin-koodin.
 • Elonet
  Vanhoja suomalaisia elokuvia, katsottavissa lähes 300 elokuvaa ja lähes 2000 muuta filmiä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin arkistoista.
 • Yle Areena
  Sarjoja, elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia.
 • Ylen Elävä arkisto Elävän arkiston tarjonta koostuu pääosin Yleisradion radio- ja tv-arkistojen tallenteista sekä vanhoilta filmiyhtiöiltä ostetusta filmiaineistosta. Hakuja voi tehdä vuosikymmenten mukaan tai hakusanoilla.
 • Kirjastokaista Kirjastokaistalla on videoita ja radio-ohjelmia kirjoista ja kirjailijoista sekä kirjastoista ja niiden palveluista.

Kotiseutukokoelma

Hyvät veteliläislähtöiset/Vetelissä vaikuttavat kirjailijat ja -muusikot! Kun teette uusia julkaisuja, niin tarjoattehan niitä kirjastollekin, ostamme ne mielellämme kotiseutukokoelmaan

Vetelin kirjasto kerää veteliläistä aineistoa omaan kotiseutukokoelmaansa. Kokoelmaan kerätään:

  • veteliläisten kirjailijoiden ja kirjoittajien teoksia
  • Vetelistä kirjoitettuja ja Veteliin liittyviä teoksia
  • Vetelistä ja Vetelin historiasta kertovat ääni- ja videotallenteet
  • veteliläisten tuottamat äänitteet
  • veteliläisten tekemät tai Veteliä käsittelevät opinnäytteet
  • kotiseutuosastolla on myös vanhoja veteliläisiä valokuvia kylittäin
  • lisäksi kerätään pienpainatteita, ohjelmalehtisiä, vuosikertomuksia, ilmaislehtiä, matkailu- ja tapahtumaesitteitä yms.
  • kotiseutukokoelmaan on hankittu ja lainattavissa Erkki Ala-Könnin 70-luvulla Vetelin alueelta keräämää haastatteluaineistoa digitoituna CD-muotoon. Kansanperinteen arkistosta hankittu kokoelma sisältää 50 kpl noin tunnin mittaista CD-levyä. Voit selata aineistoa kotonakin Eepos-verkkokirjastossa (eepos.finna.fi), kun laitat hakusanoiksi esim. Veteli ja perinnehaastatteluja. Klikkaa nimekettä ja aukeavasta näkymästä klikkaa sisältö/kappaleet, jolloin pääset näkemään, ketä CD:lle on haastateltu.

Perinnehaastatteluäänitteiden tekijänoikeudet kuuluvat Kansanperinteenarkistolle eikä CD:istä näin ollen saa tehdä kopioita. Äänitteitä saa julkaista vain Kansanperinteen arkiston luvalla.

Mikäli haluat ostaa itsellesi ko. aineistoa, Kansanperinteen arkistosta on mahdollista saada maksullisia kopioita arkiston harkinnan mukaan. Ota yhteyttä: timo.piipponen@uta.fi tai 050-31806185


Celia-kokoelma

Kirjastomme Celia-äänikirjakokoelma sisältää yli 40 000 mp3-muotoista äänikirjaa ja niitä voivat lainata kaikki Celia-kirjaston palveluihin oikeutetut asiakkaat. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa.

Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossamme. Asiakkaaksi liittyminen ei edellytä todistusta lukemisesteestä, pelkkä suullinen ilmoittautuminen riittää.

Lue lisää äänikirjapalvelusta ja siihen liittymisestä.


Uutuusluettelot

Uutuuksia voi tutkia lukemalla uutuusluetteloita. Uutuusluettelot löydät kirjaston kotisivuilta sekä painettuina kirjastosta uutuuskansiosta. Voit myös esittää kirjastolle hankintatoiveita sähköpostitse tai paikan päällä asioidessasi. Uutuusluetteloon pääset tästä linkistä.

Takaisin etusivulle

Loading