Vetelin logo.

Hyödyllisiä linkkejä

Oikopolut sisältöön

Vetelin kirjaston tarjoamia sähköisiä palveluja
Avuksi tiedonhakuun
Muita kirjastoja
Lukuvinkkejä ja kirja-arvosteluja

Vetelin kirjaston tarjoamia sähköisiä palveluja

Avoimet oppimismateriaalit verkkokirjastossa

Avoimet oppimateriaalit ovat opetukseen ja oppimiseen suunnattuja digitaalisia materiaaleja, jotka on lisensoitu avoimilla lisensseillä ja löytyvät nyt myös verkkokirjastostamme.

Saavutettavuuskirjasto Celia

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa. Lue lisää äänikirjapalvelusta ja siihen liittymisestä.

Eepos-Finna –>

Eepos-Finna on Etelä-Pohjanmaan kuntien sekä Perhon, Vetelin, Laihian, Kaskisten ja Isonkyrön yhteinen verkkokirjasto. Verkkokirjastosta löytyy kaikkien yllämainittujen kuntien yleisten kirjastojen aineisto. Verkkokirjastosta saa myös lukuvinkkejä.

Ellibs –>

Ellibs-kirjastosta voit lainata e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Sivulta löydät myös ohjeet lainaamiseen.

E-kirjat ovat sähköisiä kirjoja, joita luetaan suoratoistona selaimessa tai ladataan verkon kautta oman laitteen lukuohjelmaan. Ellibsin sivuilta saat ohjeet laitteeseesi soveltuvan lukuohjelman asentamiseen.

iOS- ja Android-mobiililaitteiden käyttäjille suositellaan Ellibsin omaa mobiilisovellusta. E-äänikirjoja on mahdollista kuunnella vain suoratoistona selaimessa. Kaikkien e-kirjojen laina-aika on 1 tai 14 vuorokautta. Kirjojen lainaamiseen tarvitset Eepos-kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin, jonka saat kirjastosta.

Eepos.eMagz

Etäkäyttöinen e-lehtipalvelu eMagz on nyt käytettävissä Eepos-kirjastoissa. Voit lukea kotimaisia
aikakauslehtiä verkossa etänä, esimerkiksi kotona tai bussimatkalla. Etäkäyttöön tarvitset Eepos-
kirjastojen kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun. Voit lukea e-lehtiä tietokoneiden,
puhelimien tai tablettien yleisimmillä nettiselaimilla. Suosittelemme käyttämään Firefoxia tai
Chromea. Lehdet löydät osoitteessa https://eepos.emagz.fi

eMagz –>

eMagz-lehtipalvelu on käytettävissä vain kirjastossa. eMagz on kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien verkkopalvelu, jonka kautta voi lukea digitaalisia näköisversioita lehdistä kaikissa Anders-kirjastoissa asiakastietokoneilla ja mobiililaitteilla näiden ollessa kirjaston langattomassa verkossa.

Yhtä lehtinumeroa voi samaan aikaan lukea vain rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen. Jokaisella eMagz-palvelun lehdellä on juokseva kahdentoista kuukauden arkisto, joten myös vanhempia numeroita on mahdollista lukea.

ePress –>

ePress-lehtipalvelu on käytettävissä vain kirjastossa. Sivulla voi lukea kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä digitaalisina näköisversioina heti niiden ilmestyttyä painosta.

Kirjastokino –>

 Kirjastokino on maksuton elokuvien suoratoistopalvelu, jossa elokuvia pääsee katselemaan kirjastokortin ja PIN-koodin avulla. Käyttö on helppoa: kirjaudut palveluun sisään, valitset Eepos-kirjastot ja aloitat katselun. Kirjastokinoa on turvallista käyttää, sillä asiakkaan ikä tunnistetaan kirjastokortin perusteella.

Avuksi tiedonhakuun

Kysy kirjastonhoitajalta –>

Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen yhteinen verkkopalvelu, joka vastaa asiakkaisen esittämiin kysymyksiin kolmen vuorokauden kuluessa.

Muita kirjastoja

Arto –>

Voit hakea kotimaisia artikkeleita aiheen perusteella, tietokannasta saat tiedon siitä missä lehdessä artikkeli on ilmestynyt.

Kirjastot.fi –>

Kirjastot.fi verkkopalvelu on asiakkaillekin erittäin käyttökelpoinen valtakunnallinen palvelu. Sieltä löydät yhteen paikkaan koottuna Suomen kaikki kirjastot yhteystietoineen ja Frank-hakupalvelussa voit etsiä haluamaasi aineistoa.

Kirjastokaista.fi –>

Kirjastokaista sisältää kulttuurin ja kirjallisuuden videomateriaalia kaikenikäisille, sekä kirjailijahaastatteluita, podcasteja ja audiomateriaalia, jotka ovat vapaasti katseltavana ja myös oppimateriaalina käytettävissä.

Kansalliskirjasto.fi –>

Kansalliskirjaston sivusto sisältää mm. sanomalehtiä ja aikakauslehtiä nykypäivästä melkein sadan vuoden taakse sekä sähköisiä kirjoja ja käsikirjoituksia.

Musiikkikirjastot.fi –>

Täältä löydät artikkeleita ja tietoa musiikista sekä käyntejä musiikin kuuntelupalveluihin.

Lukuvinkkejä ja kirja-arvosteluja

Kirjasampo.fi –>

Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset

Kiiltomato.net –>

Kiiltomato.net on kirjallisuuskritiikin verkkolehti. Kiiltomato etsii hehkuunsa kirjoja, jotka ansaitsevat lisää huomiota.

Kirjavinkit ->

Yli 5000 arvosteltua kirjaa

Lukemisen arvoiset kirjat –>

Lue Helsingin Sanomien kriitikoiden kirja–arvostelut ja löydä uutta luettavaa uusista ja vanhoista teoksista.

Risingshadow –>

Scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto

TS-kirja –>

Turun Sanomien kirja-arvioita ja kirjastolaisten lukuvinkkejä

Takaisin etusivulle

Loading