Vetelin logo.

  Tilat ja laitteet

  Tutkijanhuone

  Kirjastossa on pieni huone, kooltaan muutama neliö, jonka voi varata opiskelu- tai työkäyttöön kahdeksi tunniksi tai sopimuksen mukaan. Huoneessa on kaksi tietokonetta ja lisäksi skanneri.

  Tietokoneet

  Vetelin kirjastossa on seitsemän tietokonetta asiakkaiden käytössä. Kaikki koneet on varustettu Office-toimisto-ohjelmistolla.
  Yksi koneista on tarkoitettu nopeaan (enintään 15 min.) sähköpostinlukuun ja tiedonhakuun. Siihen ei voi varata aikaa. Asiakaspalvelutiskin päässä on varauslista, josta voit varata muille koneille käyttöaikaa.

  Neljälle asiakaspäätteelle voi varata ajan seuraavin periaattein:

  1. Tunniksi kerrallaan omalla nimellä.
  2. Yhdelle asiakkaalle yksi varaus päivässä.
  3. Seuraavan ajan voi varata, kun edellinen aika on käytetty.
  4. Jos varaaja ei ole 10 minuutin kuluessa varatun ajan alkamisesta saapunut paikalle, kone on muiden käytettävissä. Olethan ystävällinen ja ilmoitat, jos et käytä varaamaasi aikaa.
  5. Epäasiallisesta käytöstä henkilökunta voi määrätä henkilökohtaisen käyttökiellon.

   Kopiokone ja tulostimet

  Mustavalkokopioiden hinta asiakkaan omasta aineistosta on 50 snt/valotus ja värikopioiden 68 snt/valotus. Kaikilta asiakaspäätteiltä on tulostusmahdollisuus. Mustavalkotulosteet maksavat 25 snt/kpl ja väritulosteet 68 snt/kpl.

  Langaton verkko (WLAN) kirjastossa

  Kirjastossa toimii avoin langaton verkko KasenetOpen. Sen kautta asiakkaat voivat käyttää nettiä omilla kannettavilla koneillaan.

  Skanneri

  Tutkijanhuoneessa on skanneri asiakkaan itsepalvelukäyttöön.

  Kirjaston tiloissa käytettävät tabletit

  Voit myös lainata palvelutiskiltä tabletin. Kokeile lainata e-kirja, lukea e-lehtiä tai surffaile muuten vain! Tabletin laina-aika on kaksi tuntia ja se toimii vain kirjaston tiloissa. Kaikki käyttäjätietosi pyyhkiytyvät pois automaattisesti palauttaessasi laitteen.Lainaamiseen tarvitset oman kirjastokorttisi. Vastuu laitteesta on sillä, jonka kortilla se on lainattu.

  Loading