Vetelin logo.

  Kirjaston fyysinen aineisto

  Kirjallisuus

  Kaunokirjallisuus

  Vetelin kirjastossa on monipuolinen kokoelma suomenkielistä kaunokirjallisuutta eri genreistä, eri maista ja eri aikakausilta. Dekkarit ja jännityskirjallisuus, samoin kuin sarjakuvat ja pilapiirrokset sekä kaskut on sijoitettu omiksi ryhmikseen tai merkattu värimerkein löydettävyyden helpottamiseksi (erä, sota, uskonto). Vieraskielinen kaunokirjallisuus on myös omana ryhmänään sisältäen lähinnä englannin, ruotsin ja venäjänkielisiä kirjoja. Pienempien kielten kokoelmia kirjastoon on mahdollista tilata Monikielisestä kirjastosta. Olemme useaan kertaan siitolainanneet monikielisestä kirjastosta mm. arabiankielistä lastenkirjallisuutta.

  Tietokirjallisuus

  Kirjastossa on monipuolinen ja ajantasainen tietokirjakokoelma eri aloilta. Varastoon on sijoitettu tietokirjoja, jotka ovat alansa klassikkoja tai joilla muuten pysyvää arvoa tai tarvetta.

  Käsikirjat

  Käsikirjat on tarkoitettu pääasiassa kirjastossa käytettäviksi. Käsikirjastokappaleina voi olla esimerkiksi matrikkeleita, hakuteoksia, sanakirjoja, tilastoja, tai säädöksiä, ja niitä voi lainata kotiin ainoastaan yölainoiksi.

  Isotekstiset

  Isotekstisissä kirjoissa teksti on nimensä mukaisesti normaalia suurempaa, mikä helpottaa lukemista, jos näkökyky on heikentynyt. Isotekstiset kirjat on sijoitettu omaan hyllyynsä.

  Helppolukuiset kirjat vasta lukemaan oppineille löytyvät omasta hyllystään lastenosastolla.

  Selkokirjat

  Selkokieliset kirjat ovat sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi mukautettuja teoksia. Niitä voivat käyttää  esimerkiksi maahanmuuttajat, ikääntyneet, erilaiset  vammaisryhmät ja erityisiä lukemis- ja kirjoittamisvaikeuksia omaavat ihmiset. Kirjaston selkokirjakokoelmaan kuuluu sekä kauno- että tietokirjoja.

  Äänikirjat

  Äänikirjat ovat kauno- ja tietokirjallisuutta, joka on tallennettu cd- tai mp3-muotoon. Vetelin kirjastosta löytyy molemmissa muodoissa olevia äänikirjoja. Äänikirjat sijaitsevat omassa hyllyssään.

  Erityisaineisto

  Celia-äänikirjoja on kirjastossamme lainattavissa jo yli 4000 kpl Celia-kirjaston palveluihin oikeutetuille asiakkaille.

  Lauta-, konsoli- ja tietokonepelit

  Kirjastossamme on mittava määrä eri ikätasoille kohdennettuja lautapelejä sekä konsoli- ja tietokonepelejä.

  Lehdet

  Vetelin kirjastoon tilataan vuosittain noin 60 aikakauslehteä ja noin 10 sanomalehteä. Lehtiä voi lainata tai käydä lukemassa kirjastossa. Lehtiluetteloon pääset tästä linkistä.

  Kirjastoon tilataan kattavasti eri alojen aikakauslehtiä, mm. ammattilehtiä, harrastelehtiä ja yleisaikakauslehtiä. Lapsille on lainattavissa ja luettavissa yleisimpiä ja perinteisiä lastenlehtiä, mm. sarjakuvia ja harrastelehtiä. Nuorille tarjolla on mm. harrastelehtiä. Lehtien laina-aika on neljä viikkoa. Uusinta numeroa ei lainata.

  Kirjasto on hankkinut asiakkaiden käyttöön myös sähköisiä lehtipalveluita. Palvelu on käytettävissä kirjaston tietokoneilla tai voit käyttää omaa laitettasi kirjaston verkossa. Et tarvitse kirjautumisia. Kotimaisia sanomalehtiä voi lukea osoitteessa epress.fi. Aikakauslehtiä pääset lukemaan osoitteesta emagz.fi

  Musiikki

  Vetelin kirjaston musiikkikokoelmaan kuuluu kuunneltavaa, soitettavaa, laulettavaa, katseltavaa ja luettavaa aineistoa. Musiikkiaineisto sijaitsee lehtisalin takaosassa ja siellä on kokoelma musiikkiäänitteitä sekä nuotteja ja musiikkikirjoja. Lastenäänitteet löytyvät lastenosastolta.

  E-musiikki

  Voit kuunnella suoratoistona maksutta musiikkia Eepos-kirjastojen korteilla. Käytössäsi on Naxos Music Library, joka sisältää yli puolitoista miljoonaa kappaletta lähinnä klassista musiikkia sekä jazzin online-kuuntelupalvelu Naxos Music Library Jazz, josta tällä hetkellä löytyy yli 130 000 kappaletta.
  Molempiin kuuntelupalveluihin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla (tunnuslukua ei tarvita). Kuuntelupalvelut ovat käytettävissä sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla (Android- ja iOS-laitteet). Ohjeet kunntelupalvelun käyttöön.

  CD-levyt

  Kirjastossa on pieni kokoelma kuunneltavaa musiikkia humpasta heviin ja klassisesta kansanmusiikkiin. Suurin osa äänitteistä on CD-levyjä. Kokoelmista löytyy mm. poppia ja rockia, taidemusiikkia, bluesia, jazzia, kansanmusiikkia meiltä ja muualta, elokuvamusiikkia, iskelmiä sekä lastenmusiikkia.

  Nuotit ja partituurit

  Kirjastosta löytyy nuotteja ja partituureja sekä laulamiseen että eri soittimille ja kokoonpanoille sovitettuina. Voit lainata mm. soiton- ja laulunoppaita alkeista vaativampaan tasoon, laulukirjoja, lastenmusiikkia, hittikokoelmia sekä säveltäjien, artistien ja bändien nuottikokoelmia ym. Osassa nuoteista on mukana säestys-CD.

  Karaoke-DVD:t

  Musiikkikokoelmasta löytyy myös karaokelevyjä.

  Musiikkikirjat

  Kirjastosta voi lainata muusikoiden ja säveltäjien elämäkertoja sekä musiikin teoriaa, tyylejä, historiaa ja soittimia käsittelevää kirjallisuutta. Lisäksi kirjastosta löytyy musiikin oppikirjoja ja musiikkialan hakuteoksia.

  Loading